13:00

Tabergs SK

Derbyseger/Nyförvärv

Röttåvitt vinner med 2-1 efter 1-0 i halvlek.
Första halvlek mycket jämn och mycket ställningskrig och det skapades inte mycket målchanser. Taberg har ett jätteläge att ta ledningen på ett snettinåtbakåt spel och TSK spelaren skjuter utanför med i princip halva målet öppet. I slutet av första sträcker Leo fram benet på en rensning i backlinjen och bollen får en underbar bana över en chanslös TSK målvakt.
I andra tar vi över och det märks att vi är betydligt hungrigare än vår motståndare och på en snabb omställning så springer sig William fri och lägger den behärskat i mål. Tyvärr kommer Tabergs reducering redan 7-8 minuter efter vårt 2-0 mål. Men idag så håller vi ställningarna och vinner.
Finns egentligen inget att säga om segern mer än att det var rättvist.
Idag fortsätter vi att spela utan stora misstag och det syns att vi börjar bli mer bekväma i vårt sätt att spela.
En stor eloge till hela laget som gör en riktigt fin insats. Lucas A fick pris som matchens lirare men det kunde juryn delat ut till 14 HIK spelare idag.
Målskyttar: Leo och William
Nu tar vi en välförtjänt semester och nästa match är mot Råslätt borta den 5 augusti.

Lite värvningsnyheter så är i slutet av vårsäsongen.

Röttåvitt har gjort klart med 2 nya spelare
Petter Bäck som kommer från Haga har dock inte spelat på 2-3 år men riktigt bra kille och med lite mer träning så blir han ett bra tillskott till laget.
Olof Karlsson innermittfältare som tidigare spelat i J-Södras P 19 och gick till Råslätt säsongen 2021 där han blev långtidsskadade, nu tar han upp fotbollsspelandet i Röttåvitt.